Visby

Välkommen till Visby

I Visby hittar man flera kvarter med hus som byggdes redan på 1700-och 1800-talet. På Strandgatan som var Visbys huvudgata under medeltiden finns flera gamla packhus som exempelvis det gamla apoteket, det gamla residenset, Burmeisterska huset och Gotlands Museum. På Strandgatan 22 ligger den gamla borgargården Pressen 7 som idag ägs och förvaltas av oss på Ladingen. Byggnaden uppfördes år 1836 och är idag klassat som byggnadsminne.

Visby blev utsedd till världsarvsstad på 90-talet och idag anses Visby vara en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i Skandinavien. Visby ringmur hade en betydande roll när Visby blev utsedd till ett världsarv och dess första del, Kruttornet byggdes redan på 1100-talet. Kruttornet är idag nordens äldsta bevarade profanbyggnad, vilket betyder att den inte haft ett heligt eller religiöst syfte.

De idylliska gränderna och de gamla byggnaderna som stått bevarade sedan medeltiden lockar tusentals besökare varje år. Men det är inte bara de vackra byggnaderna som attraherar turister. Visby erbjuder allt från mysiga caféer och traditionella restauranger till shopping och nöjescenter. En bit utanför ringmuren ligger det modernare området Skarphäll som erbjuder både handel och restauranger men inte minst Visbys och Gotlands största padelanläggning Padel Sports Club där man under sommarmånaderna kan spela padel på utomhusbanor. 

Åker man söderut till området Visborg hittar man fler aktivitetsanläggningar som exempelvis Leklandet Kotteland och nöjescentret Uncle Joes. Båda anläggningarna erbjuder mat & dryck och intill ligger den populära och moderna lunchrestaurangen P18 som varit en gammal militär matbespisning under tiden då Visby var en betydande garnisonsstad för det svenska försvaret. 

Ladingen i Visby

Ladingen är ett familjeägt fastighetsbolag som hyr ut lokaler och hela fastigheter i Visby. Vi äger till mestadels fastigheter i området Skarphäll men även i Visborg och innanför ringmuren på Strandgatan och Specksrum. Några av våra hyresgäster är Apoteksgruppen, PEAB, Padel Sports Club, Post Nord, Willy:s, Transportstyrelsen, Axfood Snabbgross och i det gamla Radiohuset huserar idag Uniguide. Vill du hyra en lokal i Visby och bli en del av Ladingenfamiljen? Besök ladingen.se/lediga-lokaler eller kontakta oss.

Snabbfakta om Ladingen

Namnet Ladingen är hämtat från det gutniska språket som talades under medeltiden och framåt på Gotland. Ladingen betyder vår. Läs mer om oss och vår historia på sidan Fastighetsbolaget.

Här ser du ett urval av vårt fastighetsbestånd