Corténbyggnaden i Stäket

I Stäkets nya företagspark har vi uppfört en ny byggnad med rymliga hyreslokaler. Fastigheten förvärvades hösten 2020, och i slutet av 2021 påbörjades markarbetet och byggnationen. Vår vision var att skapa en hållbar byggnad med låg energiförbrukning, och nu står byggnaden klar med en total lokalyta på 3640 kvadratmeter, varav 1200 kvadratmeter är tillgängliga för uthyrning. Byggnaden värms upp med bergvärme och är byggd med sandwichelement med högsta möjliga U-värde samt mycket god isolering i taket. Vi har även inrättat ett modernt sorteringsrum för effektiv avfallshantering och vid fastigheten finns goda parkeringsmöjligheter för de som arbetar eller besöker byggnaden. Under 2024 genomförs dessutom en installation av solceller för att energieffektivisera byggnaden ytterligare. Den arkitektoniskt tilltalande fasaden i Cortén-material drar till sig uppmärksamhet, och byggnadens utmärkta skyltläge längs Rotebroleden är en stor fördel för våra hyresgäster. Järfälla kommun, en av Stockholms mest expansiva kommuner, erbjuder utmärkta förutsättningar för företag som vill etablera sig i området. Företagsparken har redan lockat stort intresse, och dess logistiska läge är optimalt med enkel åtkomst till E18, E4, hela västerort, Stockholm C samt närliggande flygplatser. 2011 passerade 25000 fordon per dygn här, och enligt Trafikverkets bedömningar förväntas denna siffra öka till närmare 50000 fordon omkring 2030. Redan nu har flera företag etablerat sig i företagsparken, däribland logistikbolaget Airmee och transportföretaget Starcycle. I grannfastigheten finns Semler Premium Bilar som erbjuder försäljning och service för märken som Lamborghini, McLaren och Aston Martin, och på andra sidan ligger Mekonomen och Bilprovningen. Järfälla Kommun har under många år aktivt arbetat med utvecklingen av Stäkets företagspark, från upprättande av detaljplaner till markförsäljning och bygglov. Kommunens ambition är att skapa en grön företagspark som integrerar naturen i området, med inslag av träd och insektshem.

Sollentuna Häradsallmänning 1:29

Företagsparken i Stäket Nybygga lokaler Nybyggd fastighet Kommersiell byggnad Skyltläge Hållbar byggnad Kontorslokaler Lokal med bra läge

Kontakt

Ladingen
Telefon 08-20 30 80

Serviceanmälan

Telefon 020-400 000


Lediga lokaler vid Allmänningsvägen 75 i Stockholm


Om Norrort

Norrort är det område som ligger Norr om Stockholms kommun. Området innefattar flera kommuner som exempelvis Sollentuna, Upplands Väsby och Järfälla.


Kommunikationer

Läge, läge, läge! Från lokalen som ligger på Allmänningsvägen 75 i Stäket har man snabb och enkel access till E18 mot Enköping och Västerås samt E4 som leder mot Uppsala och vidare norrut. På kort avstånd når man Arlanda och Bromma flygplatser men även hela västerort och Stockholm C. På Rotebroleden passerar bussarna 560 och 560X med hållplatser bara ett stenkast från fastigheten.


Hållbarhet

På Ladingen lägger vi mycket energi på miljö och hållbarhet. Vi arbetar dagligen för att sänka energiförbrukningen i våra fastigheter samtidigt som vi uppmuntrar och tipsar våra hyresgäster om hur de själva kan spara energi i sina lokaler. En stor del av vårt hållbarhetsarbete ligger i våra lokalanpassningar där vi ofta investerar i energieffektiva lösningar och arbetar med återanvändning för att ge nytt liv till lokalernas inredning.

Eftersom vardagliga rutiner gör stor skillnad på miljön skapar vi också förutsättningar så hyresgästerna kan ta miljövänligare beslut. Vi arbetar löpande med våra sorteringsrum så avfallshanteringen kan skötas enkelt och vi monterar cykelställ och laddstolpar i direkt anslutning till fastigheterna för att uppmuntra till miljövänligare transporter. Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hitta tips på vad du själv kan göra för att bidra till en bättre miljö kan du besöka Gröna Smeden där vi samlat alla tips på ett ställe.


En i familjen

Som hyresgäst hos Ladingen är du en i familjen. Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som lägger stor vikt på nära relationer med våra hyresgäster. På vår sida Familjen som vi snart släpper samlar vi allt som rör dig som hyresgäst där du kan hålla dig uppdaterad om vad vi pysslar med på Ladingen. Har du redan nu en fråga som som rör din hyreslokal kan du enkelt kontakta oss på serviceanmälan 020-400 000.


Projekt