Vacker byggnad med anor från tidigt 1800-tal

År 2020 förvärvade Ladingen fastigheten Vapenfaktoriet 2 av Eskilstuna Ölkultur. Byggnaden med anor från tidigt 1800-tal har ett vackert läge på Faktoriholmen vid Eskilstunaån, med direkt anslutning till citykärnan. Det var läget i kombination med potentialen och byggnadens historia som väckte vårt intresse att ta över fastigheten. Vapenfaktoriet var en del av ett större område som byggdes åt Gevärsfaktoriet 1813 och var på den tiden ett viktigt centrum för Sveriges vapentillverkning. 1969 flyttade gevärsfaktoriet, och sedan dess har lokalerna bland annat inrymt Vapentekniska museet. 2007 kom Eskilstuna Ölkultur i kontakt med Kommunfastigheter och bestämde sig då för att flytta in i lokalerna på Vapenfaktoriet. Våren 2008 hjälpte ett 60-tal personer, både aktieägare och medlemmar hos Ölkultur frivilligt till med målning, snickerier, arkitektritningar och en mängd andra uppgifter för att färdigställa lokalerna. I maj samma år invigdes puben tillsammans med uteserveringen intill ån, och med det blev Eskilstuna Ölkultur Sveriges första bryggeripub. Idag är Eskilstuna Ölkultur en populär mötesplats i Eskilstuna för företag, föreningar, organisationer och turister. Inne i lokalerna kan man äta och dricka bredvid bryggverken av koppar och på somrarna kan man njuta av en avslappnad atmosfär intill Eskilstunaån. Sedan Ladingen tog över Vapenfaktoriet har vi förvaltat fastigheten och vi ser fram emot att kontinuerligt utveckla byggnaden så den passar Ölkulturs verksamhet.

Vapenfaktoriet 2

Restauranglokal Barlokal Bryggerilokal

Kontakt

Ladingen
Telefon 08-20 30 80

Serviceanmälan

Telefon 020-400 000


Hållbarhet

På Ladingen lägger vi mycket energi på miljö och hållbarhet. Vi arbetar dagligen för att sänka energiförbrukningen i våra fastigheter samtidigt som vi uppmuntrar och tipsar våra hyresgäster om hur de själva kan spara energi i sina lokaler. En stor del av vårt hållbarhetsarbete ligger i våra lokalanpassningar där vi ofta investerar i energieffektiva lösningar och arbetar med återanvändning för att ge nytt liv till lokalernas inredning.

Eftersom vardagliga rutiner gör stor skillnad på miljön skapar vi också förutsättningar så hyresgästerna kan ta miljövänligare beslut. Vi arbetar löpande med våra sorteringsrum så avfallshanteringen kan skötas enkelt och vi monterar cykelställ och laddstolpar i direkt anslutning till fastigheterna för att uppmuntra till miljövänligare transporter. Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hitta tips på vad du själv kan göra för att bidra till en bättre miljö kan du besöka Gröna Smeden där vi samlat alla tips på ett ställe.


En i familjen

Som hyresgäst hos Ladingen är du en i familjen. Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som lägger stor vikt på nära relationer med våra hyresgäster. På vår sida Familjen som vi snart släpper samlar vi allt som rör dig som hyresgäst där du kan hålla dig uppdaterad om vad vi pysslar med på Ladingen. Har du redan nu en fråga som som rör din hyreslokal kan du enkelt kontakta oss på serviceanmälan 020-400 000.