Från anrikt bageri till modern livsmedelsbutik

2019 förvärvade Ladingen fastigheten Hyveln 8 i Visby, samma fastighet där det anrika bageriet Eskelunds tidigare bedrivit sin verksamhet och försett Gotland med bakverk i mer än 135 år. Strax efter att vi köpt fastigheten påbörjades omvandlingen av det gamla bageriet till en modern livsmedelsbutik. Då den befintliga byggnaden inte var tillräckligt stor och hade relativt låg takhöjd utökades ytan med tillbyggnader på 515 kvm med högre tak. Detta byggdes av stålstommar med förtillverkade sandwichelement där vi valt en bättre och tjockare isolering för att få så bra isoleringsförmåga som möjligt. Samtidigt passade vi på att tilläggsisolera hela taket. Ny belysning och ventilation med värmeåtervinning som är uppkopplad med ny modern teknik har installerats för att få en så energieffektiv byggnad som möjligt. Vi har dessutom byggt en ny och välkomnade kundentré samt nya kyl- och frysrum. Den befintliga lastmottagningen har kunnat återanvändas och det vackra terrazzogolvet har vi bevarat och fått nytt liv i genom att slipa det i flera steg och på vissa delar kompletterat med ny terrazzo.

Hyveln 8

Butiksfastighet Butikslokaler Hyresgästanpassning Lokalanpassning Energioptimerad fastighet Kommersiell fastighet Handelsfastighet

Kontakt

Ladingen
Telefon 08-20 30 80

Serviceanmälan

Telefon 020-400 000


Om Skarphäll

Skarphäll är Gotlands största handelsområde som ligger precis intill Visbyleden, öster om Visby innerstad. I området hittar man allt från matbutiker, bilhandlare, möbelbutiker, byggvaror, tjänsteföretag, kontor och mycket mer.


Hållbarhet

På Ladingen lägger vi mycket energi på miljö och hållbarhet. Vi arbetar dagligen för att sänka energiförbrukningen i våra fastigheter samtidigt som vi uppmuntrar och tipsar våra hyresgäster om hur de själva kan spara energi i sina lokaler. En stor del av vårt hållbarhetsarbete ligger i våra lokalanpassningar där vi ofta investerar i energieffektiva lösningar och arbetar med återanvändning för att ge nytt liv till lokalernas inredning.

Eftersom vardagliga rutiner gör stor skillnad på miljön skapar vi också förutsättningar så hyresgästerna kan ta miljövänligare beslut. Vi arbetar löpande med våra sorteringsrum så avfallshanteringen kan skötas enkelt och vi monterar cykelställ och laddstolpar i direkt anslutning till fastigheterna för att uppmuntra till miljövänligare transporter. Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hitta tips på vad du själv kan göra för att bidra till en bättre miljö kan du besöka Gröna Smeden där vi samlat alla tips på ett ställe.


En i familjen

Som hyresgäst hos Ladingen är du en i familjen. Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som lägger stor vikt på nära relationer med våra hyresgäster. På vår sida Familjen som vi snart släpper samlar vi allt som rör dig som hyresgäst där du kan hålla dig uppdaterad om vad vi pysslar med på Ladingen. Har du redan nu en fråga som som rör din hyreslokal kan du enkelt kontakta oss på serviceanmälan 020-400 000.


Projekt