Från industrilokaler till moderna kontorslokaler

Fastigheten Väduren 21 består av två byggnader på Stenmansgatan 6 i Eskilstuna där företaget Dizzy Duck bedriver verksamhet. Den tegelbeklädda huvudbyggnaden ligger jämte fastigheten Väduren 19 och består av 780 kvadratmeter distribuerat i kontorsytor, gym och omklädningsrum. Intill den tillhörande parkeringen på baksidan finns en plåtbyggnad på 470 kvadratmeter som idag används som lager. När grannfastigheten genomgick en totalrenovering passade vi på att uppgradera det tidigare sophuset som tillhör båda fastigheterna. Resultatet blev ett effektivt sorteringsrum som syftar till att det skall vara enkelt att sortera sitt avfall. Vi passade samtidigt på att bygga ett cykelrum i direkt anslutning för att uppmuntra våra hyresgäster att välja cykeln till jobbet istället för bil. På Stenmansgatan har Väduren 21 ett utmärkt läge med närhet till många andra verksamheter på Väster men även till centrala Eskilstuna, högskolan, resecentrum, trevliga parker och Eskilstunaån. Kvarteret Vädurens industrihistoria började redan 1917 när fabrikörerna C A Carlsson och A Westerberg startade en verktygfabrik på Stenmansgatan. Några år senare grundade Sven J Lindberg tillsammans med bröderna K A Lundin och Ernst Lundin industriföretaget Lundin & Lindberg AB som tillverkade husgeråd i aluminium, koppar och mässing. 1931 flyttades fabriken till nybyggda lokaler på Kungsgatan 59.

Väduren 21

Kontor Lager Tegelfastighet Industribyggnad Historisk fastighet Hyresgästanpassning Energieffektiviserade lokaler

Kontakt

Ladingen
Telefon 08-20 30 80

Serviceanmälan

Telefon 020-400 000


Om Väster

Väster är ett populärt område i Eskilstuna som de senaste åren genomgått stora förändringar. Området är under ständig utveckling med målet att skapa ett nytt och attraktivt stadsdelscentrum där service, handel, kontor, bostäder och skolor är i fokus. Ladingen äger många kommersiella fastigheter på Väster som är av kulturhistoriskt intresse och vi arbetar dagligen för att bevara dessa som är en viktig del av Eskilstunas historia som industristad. Planen för området är såväl att bevara de äldre tegelbyggnaderna som att komplettera med nybyggnation för att ge en unik karaktär åt stadsdelen.


Kommunikationer

Fastigheten har ett utmärkt läge på Stenmansgatan med närhet till centrala Eskilstuna, högskolan, resecentrum, parker och Eskilstunaån. Hit tar man sig på ungefär 15 minuter till fots från Eskilstuna centrum och tågstationen. Det passerar bussar i området som tillåter enkel kommunikation till andra stadsdelar i Eskilstuna.


Hållbarhet

På Ladingen lägger vi mycket energi på miljö och hållbarhet. Vi arbetar dagligen för att sänka energiförbrukningen i våra fastigheter samtidigt som vi uppmuntrar och tipsar våra hyresgäster om hur de själva kan spara energi i sina lokaler. En stor del av vårt hållbarhetsarbete ligger i våra lokalanpassningar där vi ofta investerar i energieffektiva lösningar och arbetar med återanvändning för att ge nytt liv till lokalernas inredning.

Eftersom vardagliga rutiner gör stor skillnad på miljön skapar vi också förutsättningar så hyresgästerna kan ta miljövänligare beslut. Vi arbetar löpande med våra sorteringsrum så avfallshanteringen kan skötas enkelt och vi monterar cykelställ och laddstolpar i direkt anslutning till fastigheterna för att uppmuntra till miljövänligare transporter. Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hitta tips på vad du själv kan göra för att bidra till en bättre miljö kan du besöka Gröna Smeden där vi samlat alla tips på ett ställe.


En i familjen

Som hyresgäst hos Ladingen är du en i familjen. Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som lägger stor vikt på nära relationer med våra hyresgäster. På vår sida Familjen som vi snart släpper samlar vi allt som rör dig som hyresgäst där du kan hålla dig uppdaterad om vad vi pysslar med på Ladingen. Har du redan nu en fråga som som rör din hyreslokal kan du enkelt kontakta oss på serviceanmälan 020-400 000.


Projekt