Fastigheten Väduren 23 uppfördes 1917 och är idag en av Eskilstunas kulturhistoriska industribyggnader. 2015 förvärvade Ladingen fastigheten där Bröderna Söderbergs Metallgjuteri var verksamma i början av 1900-talet men som under många år hade stått övergiven. 2016 påbörjades en omfattande renovering och sanering av byggnaden som skulle komma att bli Energimyndighetens nya aktivitetsbaserade kontor. Energioptimering och inomhusklimat var naturligtvis två centrala delar i renoveringen och det ställdes extra höga krav eftersom Energimyndigheten skulle flytta in i lokalerna. Ljusfiltrerande fönster, duschar med vattenåtervinning och närvarostyrd ventilation, värme och belysning är bara några av de installationer som gjorts för att säkerställa ansvarsfull energianvändning. Resultatet av renoveringen är en välisolerad och energioptimerad byggnad som överträffar kraven med råge från Boverkets byggregler. Myndigheten som tidigare hade suttit i cellkontor gick över till aktivitetsbaserade zoner när de flyttade in i det 5.610 kvadratmeter stora kontoret i oktober 2017. Dessa zoner utgår från byggnadens mittaxel där energi och interaktion frodas och ju längre ifrån mittaxeln desto tystare och mer intima blir arbetsmiljöerna med samtals-, konferensrum och teknikfria områden. Lokalen blev utsett till Årets kontor 2019 och 2018 tilldelades vi Sveriges Arkitekter Sörmlands arkitekturpris tillsammans med arkitekt Jan-Eric Bergström och byggnadsingenjör Gunilla Svalelid på Carlstedt Arkitekter och Energimyndighetens projektansvariga.
Väduren 23
Kontorsbyggnad Kontorslokaler Kulturhistorisk industribyggnad Energioptimerad fastighet Lokalanpassning Moderna kontor
Väster är ett populärt område i Eskilstuna som de senaste åren genomgått stora förändringar. Området är under ständig utveckling med målet att skapa ett nytt och attraktivt stadsdelscentrum där service, handel, kontor, bostäder och skolor är i fokus. Ladingen äger många kommersiella fastigheter på Väster som är av kulturhistoriskt intresse och vi arbetar dagligen för att bevara dessa som är en viktig del av Eskilstunas historia som industristad. Planen för området är såväl att bevara de äldre tegelbyggnaderna som att komplettera med nybyggnation för att ge en unik karaktär åt stadsdelen.
På Ladingen lägger vi mycket energi på miljö och hållbarhet. Vi arbetar dagligen för att sänka energiförbrukningen i våra fastigheter samtidigt som vi uppmuntrar och tipsar våra hyresgäster om hur de själva kan spara energi i sina lokaler. En stor del av vårt hållbarhetsarbete ligger i våra lokalanpassningar där vi ofta investerar i energieffektiva lösningar och arbetar med återanvändning för att ge nytt liv till lokalernas inredning.
Eftersom vardagliga rutiner gör stor skillnad på miljön skapar vi också förutsättningar så hyresgästerna kan ta miljövänligare beslut. Vi arbetar löpande med våra sorteringsrum så avfallshanteringen kan skötas enkelt och vi monterar cykelställ och laddstolpar i direkt anslutning till fastigheterna för att uppmuntra till miljövänligare transporter. Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hitta tips på vad du själv kan göra för att bidra till en bättre miljö kan du besöka Gröna Smeden där vi samlat alla tips på ett ställe.
Som hyresgäst hos Ladingen är du en i familjen. Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som lägger stor vikt på nära relationer med våra hyresgäster. På vår sida Familjen som vi snart släpper samlar vi allt som rör dig som hyresgäst där du kan hålla dig uppdaterad om vad vi pysslar med på Ladingen. Har du redan nu en fråga som som rör din hyreslokal kan du enkelt kontakta oss på serviceanmälan 020-400 000.