Familjeägt fastighetsbolag

Som hyresvärd strävar vi efter ett nära samarbete med våra hyresgäster. Målet är att skapa en långsiktig och trygg relation. Vi förvärvar fastigheter i områden med stor utvecklingspotential där företag vill etablera sig och anpassar respektive lokal för att passa våra hyresgästers varierande behov. Vi hyr ut allt från kontorslokaler, butikslokaler och restauranglokaler till industrilokaler och lagerlokaler till både små och stora företag. Vår filosofi är enkel: Vi vill skapa bättre lokaler att trivas i för hyresgäster, deras medarbetare och kunder.

Ladingen

Namnet Ladingen är hämtat från det gutniska språket som talades under medeltiden och framåt på Gotland, och betyder vår. Ladingen äger och förvaltar i huvudsak kommersiella fastigheter med fokus i Eskilstuna, Stockholm, Umeå och Visby. Vi är ett familjebolag och har sedan starten 1982 förvärvat och förädlat steg för steg och idag uppgår det totala beståndet till ca 190 000 kvm.

Höjdpunkter

2022 Ladingen firar 40-års jubileum.

2021 Sveriges största väggmålning färdigställs på Skjulstahallen.

2021 Efter månader av projektering och byggnation invigs Gotlands största padelanläggning som dessutom är en av våra mest energieffektiva byggnader.

2020 Vår största och första solcellsanläggning installeras på Ritaren 3 i Rotebro.

2020 Invigning av Svenska Bios nya biograf i Eskilstuna som har Sveriges största bioduk och anses nu vara en av Europas bästa biografer.

2020 Alla våra fastigheter i Eskilstuna går på Bioel som är 100% lokalproducerad och förnybar.

2018 Ladingen tilldelades Sveriges Arkitekter Sörmlands arkitekturpris tillsammans med arkitekt Jan-Eric Bergström och byggnadsingenjör Gunilla Svalelid på Carlstedt Ark, och Energimyndighetens projektansvariga. Priset tilldelades Energimyndighetens lokaler i det historiska industrikvarteret Väduren i Eskilstuna.

2018 Nominerad till Sveriges snyggaste kontor – Energimyndighetens lokaler nominerades till titeln Sveriges snyggaste kontor efter renoveringen av den före detta industrifastigheten Bröderna Söderbergs Metallgjuteri.

2016 Ladingen koncernen tilldelas utmärkelsen Årets fastighetsprofil 2015 av Fastighetsägarna MittNord som representerar 141 kommuner från Norrköping till Kiruna. Priset tilldelas medlemsföretag som gör insatser utöver det vanliga i sin roll som fastighetsägare; som utvecklar branschen och som kan inspirera andra.

2015 Ladingen koncernen kvalar för andra året i rad in på Veckans Affärers lista med Superföretagen.

2014 Ladingen koncernen kvalar in i Veckans Affärers lista på Superföretagen – 442 bolag som gör allting rätt. ”Det är löjligt tuffa kriterier och därför blir listan så kort och exklusiv”, säger Per Weidenman, som tagit fram listan tillsammans med Veckans Affärer.

2012 Arkitekturpris – vårt största projekt genom tiderna färdigställts. Återuppbyggnaden av Eskilstuna stadshotell resulterade i att byggnaden tilldelats Sveriges Arkitekter Södermanlands arkitekturpris.

2012 Förtjänstmedalj. Bengt Olofsson tilldelas Eskilstuna kommuns förtjänstmedalj ”För gagnerik gärning”för sina insatser i det lokala näringslivet.

2010 Nominerad till arkitekturpris – Valpen 2 i Eskilstuna, en före detta industrifastighet som efter ombyggnad till handel nominerades till Sveriges arkitekter Södermanlands arkitekturpris.

2006 etablerar sig Ladingen i Eskilstuna genom förvärv av Eskilstuna Industrifastigheter AB med 6 fastigheter i centrala lägen.

2003 Byggnadsvårdspris tilldelades Pressen 7. Charmig bostadsfastighet som efter en omfattande renovering belönades med DBW:s byggvårdnadspris.

1995 utökades beståndet genom köp av två fastigheter på Skarphäll i Visby. Idag äger vi fem fastigheter om totalt ca 32 000 kvm på Skarphäll.

1993-94 under finanskrisen etablerades verksamhet i Stockholm via förvärv av fastigheter i Järfälla och Upplands Väsby.

1988 etablerade vi oss i Visby genom förvärv av Borren 1. Bolaget som förvärvar fastigheten får namnet Ladingen, som idag används för hela bolagsgruppen.

1982 förvärvades den första fastigheten Soldaten 1 i centrala Umeå. Fastigheten ägs och förvaltas fortfarande av oss.