Skarphäll

Skarphäll handelsområde

Skarphäll är Gotlands största handelsområde som ligger precis intill Visbyleden, öster om Visby innerstad. I området hittar man allt från matbutiker, bilhandlare, möbelbutiker, byggvaror, tjänsteföretag, kontor och mycket mer.

 

Skarphälls utveckling

I början av 1970-talet bestod Skarhällsgatan till större del av skog- och åkermark som ägdes av kommunen. Vid samma tid fastställde man Stadsplanen varav en stor del av området planlades som industrimark och resterande som park- och gatumark. Kort därpå påbörjades byggnationen på Skarphäll och samtidigt blev en större del av det planerade industrimarken istället en handelsplats. I norra delen av Skarphäll ligger industriverksamheter och i den södra delen finner man det som idag kallas Skarphälls handelsområde.

Ladingen på Skarphäll

På Ladingen äger vi flera fastigheter på området Skarphäll. Bland annat på Verkstadsgatan, Hyvelgatan, och Skarphällsgatan där vi hyr ut lokaler till företag och myndigheter som Visby Motorcentral, Axfood Snabbgross, Padel Sports Club, PostNord, Företagsspecialisten, Transportstyrelsen Solar, Städspecialisten, Gute Kyltjänst, Willys, VMC och Gotlands Kommun. 

Skarphäll City

År 2000 bildade företagen i Skarphäll en förening som kallas Skarphäll City. Syftet med föreningen var att stärka området med gemensam marknadsföring. Idag består föreningen Skarphäll City av ca 60 medlemsföretag som verkar inom industri, handel, hantverk samt tjänsteföretag. Bland annat företag som Lundins Bil, Rusta, PEAB, Willy:s och många fler.

Lediga lokaler på Skarphäll

Ladingens fastigheter på Skarphäll