Moderna butikslokaler och kontorslokaler

Vikingen 12 ligger längs med Libergsgatan och Stenmansgatan på Väster och var en del av Rademachergatan innan 1963. Fastigheten består av en charmig tegelbyggnad och där det tidigare fanns markytor såg vi chansen att utveckla stadsdelen och samtidigt skapa en röd tråd som binder ihop Libergsgatan och torget runt Kvarteret Valpen. Resultatet blev en modern tillbyggnad med rå betongfasad som går i samma stil som entréerna till Länsförsäkringar och Willys. De moderna detaljerna skapar en tydlig årsring i kontrast till de äldre, industrihistoriska tegelbyggnaderna runtomkring i området. Tillbyggnaden uppfördes 2017 av Ladingen tillsammans med Carlstedt Arkitekter som dessutom huserar i byggnaden, granne med Apoteksgruppen, Guldklimpen och Ferretti fastighetsmäkleri. Fastigheten har ett bra skyltläge och god förbindelse till John Engellaus gata tack vare den nya gång- och cykelbron som knyter samman Väster med södra sidan av ån. Den nya bron har blivit en bra tillgång för alla som promenerar och cyklar längs med ån, men inte minst gjort det enklare att ta sig till Väster som är under ständig utveckling och som lockar fler verksamheter till området.

Vikingen 12

Butikslokaler på Väster Kontorslokaler Tegelbyggnad Kommersiell fastighet Industrihistorisk byggnad Handelslokal Tegelfastighet Historisk fastighet Lokalanpassning Nybyggd fastighet Betongbyggnad

Kontakt

Ladingen
Telefon 08-20 30 80

Serviceanmälan

Telefon 020-400 000


Om Väster

Väster är ett populärt område i Eskilstuna som de senaste åren genomgått stora förändringar. Området är under ständig utveckling med målet att skapa ett nytt och attraktivt stadsdelscentrum där service, handel, kontor, bostäder och skolor är i fokus. Ladingen äger många kommersiella fastigheter på Väster som är av kulturhistoriskt intresse och vi arbetar dagligen för att bevara dessa som är en viktig del av Eskilstunas historia som industristad. Planen för området är såväl att bevara de äldre tegelbyggnaderna som att komplettera med nybyggnation för att ge en unik karaktär åt stadsdelen.


Kommunikationer

Från Eskilstuna centrum och Eskilstuna Centralstation tar det knappt 15 minuter till fots och via den nya gång- och cykelbron tar man sig enkelt till den södra sidan av ån och John Engellaus gata. I området passerar bussar frekvent och att ta sig fram med bil till fastigheten är enkelt via Kungsgatan.


Hållbarhet

På Ladingen lägger vi mycket energi på miljö och hållbarhet. Vi arbetar dagligen för att sänka energiförbrukningen i våra fastigheter samtidigt som vi uppmuntrar och tipsar våra hyresgäster om hur de själva kan spara energi i sina lokaler. En stor del av vårt hållbarhetsarbete ligger i våra lokalanpassningar där vi ofta investerar i energieffektiva lösningar och arbetar med återanvändning för att ge nytt liv till lokalernas inredning.

Eftersom vardagliga rutiner gör stor skillnad på miljön skapar vi också förutsättningar så hyresgästerna kan ta miljövänligare beslut. Vi arbetar löpande med våra sorteringsrum så avfallshanteringen kan skötas enkelt och vi monterar cykelställ och laddstolpar i direkt anslutning till fastigheterna för att uppmuntra till miljövänligare transporter. Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hitta tips på vad du själv kan göra för att bidra till en bättre miljö kan du besöka Gröna Smeden där vi samlat alla tips på ett ställe.


En i familjen

Som hyresgäst hos Ladingen är du en i familjen. Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som lägger stor vikt på nära relationer med våra hyresgäster. På vår sida Familjen som vi snart släpper samlar vi allt som rör dig som hyresgäst där du kan hålla dig uppdaterad om vad vi pysslar med på Ladingen. Har du redan nu en fråga som som rör din hyreslokal kan du enkelt kontakta oss på serviceanmälan 020-400 000.


Projekt