Från industribyggnad till energieffektiva kontor

2019 påbörjade vi en omfattande renovering av den tidigare industrifastigheten Väduren 19. Målet var att skapa en energieffektiv byggnad med bra inomhusklimat men samtidigt bevara den gamla industrikaraktären. Byggnaden är idag uppdelad i två kontorsytor med separata ingångar. Med ingång från Stenmansgatan 4 sitter ATEA och på Kungsgatan 59 har vi på Ladingen vårt kontor. Under renoveringen anammade vi vår egen ”Gröna Smeden” princip vilket innebär att vi lagt stor vikt på långsiktigt hållbara val. För att klara dagens krav på isolering av värme och ljud har samtliga fönster bytts ut och försetts med både solfilm och screenväv för att minska sol- och värmeinstrålningen. Taket har tilläggsisolerats och behovsstyrd ventilation med värmeåtervinning har installerats för att minska onödiga energiförluster. Eftersom både energieffektivisering och miljön är viktiga frågor för oss på Ladingen har byggnaden fått ett sorteringsrum som syftar till att det skall vara enkelt att göra rätt och sortera sitt avfall. Vi har även byggt ett cykelrum i anslutning för att göra beslutet enklare att ta cykeln till jobbet istället för bilen. Med det utmärkta läget på Väster ligger fastigheten nära både resecentrum, centrala Eskilstuna, högskolan, trevliga parker och Eskilstunaån.. Kvarteret Vädurens industrihistoria började redan 1917 när fabrikörerna C A Carlsson och A Westerberg startade en mindre verktygsfabrik på Stenmansgatan. Ett par år senare grundade Sven J Lindberg i kompanjonskap med bröderna K A Lundin och Ernst Lundin industriföretaget Lundin & Lindberg AB som tillverkade husgeråd i aluminium, koppar och mässing men även gravurnor av oxiderad koppar på platsen. 1931 flyttades fabriken till nybyggda lokaler på Kungsgatan 59 och i samband med detta började man tillverka tennföremål som kandelabrar och skålar ända in på mitten av 80-talet då verksamheten upphörde.

Väduren 19

Kontorsbyggnad Industribyggnad Tegelbyggnad Historisk byggnad Lokalanpassning Energioptimerad fastighet Moderna kontorslokaler Hållbar byggnad

Kontakt

Ladingen
Telefon 08-20 30 80

Serviceanmälan

Telefon 020-400 000


Om Väster

Väster är ett populärt område i Eskilstuna som de senaste åren genomgått stora förändringar. Området är under ständig utveckling med målet att skapa ett nytt och attraktivt stadsdelscentrum där service, handel, kontor, bostäder och skolor är i fokus. Ladingen äger många kommersiella fastigheter på Väster som är av kulturhistoriskt intresse och vi arbetar dagligen för att bevara dessa som är en viktig del av Eskilstunas historia som industristad. Planen för området är såväl att bevara de äldre tegelbyggnaderna som att komplettera med nybyggnation för att ge en unik karaktär åt stadsdelen.


Hållbarhet

På Ladingen lägger vi mycket energi på miljö och hållbarhet. Vi arbetar dagligen för att sänka energiförbrukningen i våra fastigheter samtidigt som vi uppmuntrar och tipsar våra hyresgäster om hur de själva kan spara energi i sina lokaler. En stor del av vårt hållbarhetsarbete ligger i våra lokalanpassningar där vi ofta investerar i energieffektiva lösningar och arbetar med återanvändning för att ge nytt liv till lokalernas inredning.

Eftersom vardagliga rutiner gör stor skillnad på miljön skapar vi också förutsättningar så hyresgästerna kan ta miljövänligare beslut. Vi arbetar löpande med våra sorteringsrum så avfallshanteringen kan skötas enkelt och vi monterar cykelställ och laddstolpar i direkt anslutning till fastigheterna för att uppmuntra till miljövänligare transporter. Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hitta tips på vad du själv kan göra för att bidra till en bättre miljö kan du besöka Gröna Smeden där vi samlat alla tips på ett ställe.


En i familjen

Som hyresgäst hos Ladingen är du en i familjen. Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som lägger stor vikt på nära relationer med våra hyresgäster. På vår sida Familjen som vi snart släpper samlar vi allt som rör dig som hyresgäst där du kan hålla dig uppdaterad om vad vi pysslar med på Ladingen. Har du redan nu en fråga som som rör din hyreslokal kan du enkelt kontakta oss på serviceanmälan 020-400 000.


Projekt