Kontors- och handelslokaler

Fastigheten Förrådet 1 ligger i Skarphäll City strax utanför Visby och består i huvudsak av tre byggnader. Första byggnaden uppfördes redan 1980 avsedd för kontor och har allteftersom anpassats och renoverats till attraktiva lokaler för våra hyresgäster. Samma år byggdes också en lagerbyggnad som under årens lopp förädlats och idag inrymmer elgrossist, städbolag och en kylinstallationsfirma. I samband med att lokalerna har moderniserats och anpassats har vi utfört en del åtgärder för att sänka byggnadernas energiförbrukning, där bland annat ny energieffektiv ventilation och LED-belysning installerats. För att få en tätare konstruktion och minska värmeförlusterna har fönstren bytts ut och på lagerbyggnaden även fasadplåten, isoleringen och vindpappen. På kontorsbyggnaden har vi dessutom monterat markiser för att minimera soluppvärmningen under varma sommardagar. Den tredje byggnaden som tillhör fastigheten tillkom 2021, där vi anpassade hela den invändiga ytan åt vår hyresgäst Padel Sports Club. Med 2650 kvadratmeter är det Gotlands största padelanläggning där vi under projekteringen och byggnationen satsat på att skapa en byggnad som förbrukar så lite energi som möjligt. Sandwichpanelen som kommer från Lindab har bästa möjliga U-värde och taket likaså med 250 MM PIR-isolering. Ventilationen har värmeåtervinning med mycket bra verkningsgrad och dessutom är den behovsstyrd med CO2-givare för att upprätthålla en bra luftkvalitet. Uppvärmning sker med en nyinstallerad fjärrvärmeanläggning och belysningen är genomgående av energieffektiv LED. Under 2024 installerade vi 320 solcellspaneler på taket. Dessa paneler kommer att producera 118 000 kWh el varje år, vilket täcker hela årsförbrukningen för vår hyresgäst Padel Sports Club. I sin helhet är Förrådet 1 en kombinerad kontors- och handelsfastighet där verksamheter som PEAB, Solar, Städspecialisten, Gute Kyltjänst och Gotlands Kommun hyr lokaler. Här har företagen ett strategiskt bra läge i Skarphäll, ett område som genom åren utvecklats till en populär handelsplats där flera stora kedjor och företag etablerat sig.

Förrådet 1

Kontorsbyggnad Handelsbyggnad Handelsområde Kontorslokaler Energibesparing

Kontakt

Thomas Pettersson
Driftansvarig
Telefon 08-20 03 85
Mobil 073-613 67 93

Serviceanmälan

Telefon 020-400 000


Om Skarphäll

Skarphäll är Gotlands största handelsområde som ligger precis intill Visbyleden, öster om Visby innerstad. I området hittar man allt från matbutiker, bilhandlare, möbelbutiker, byggvaror, tjänsteföretag, kontor och mycket mer.


Kommunikationer

Det finns stora parkeringsytor intill respektive byggnad, som både hyresgäster och deras besökare kan ta del av. Här finns även stora cykelparkeringar under tak samt bra cykelvägar som leder fram till fastigheten från Visby innerstad. En bit bort på gatan stannar busslinje 3 som ansluter Skarphäll med Visby busstation.


Hållbarhet

På Ladingen lägger vi mycket energi på miljö och hållbarhet. Vi arbetar dagligen för att sänka energiförbrukningen i våra fastigheter samtidigt som vi uppmuntrar och tipsar våra hyresgäster om hur de själva kan spara energi i sina lokaler. En stor del av vårt hållbarhetsarbete ligger i våra lokalanpassningar där vi ofta investerar i energieffektiva lösningar och arbetar med återanvändning för att ge nytt liv till lokalernas inredning.

Eftersom vardagliga rutiner gör stor skillnad på miljön skapar vi också förutsättningar så hyresgästerna kan ta miljövänligare beslut. Vi arbetar löpande med våra sorteringsrum så avfallshanteringen kan skötas enkelt och vi monterar cykelställ och laddstolpar i direkt anslutning till fastigheterna för att uppmuntra till miljövänligare transporter. Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hitta tips på vad du själv kan göra för att bidra till en bättre miljö kan du besöka Gröna Smeden där vi samlat alla tips på ett ställe.


En i familjen

Som hyresgäst hos Ladingen är du en i familjen. Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som lägger stor vikt på nära relationer med våra hyresgäster. På vår sida Familjen som vi snart släpper samlar vi allt som rör dig som hyresgäst där du kan hålla dig uppdaterad om vad vi pysslar med på Ladingen. Har du redan nu en fråga som som rör din hyreslokal kan du enkelt kontakta oss på serviceanmälan 020-400 000.


Projekt