Fastighet med centralt läge i Eskilstuna

Fastigheten Vattenpasset 3 har ett centralt läge på Bruksgatan 16 i Eskilstuna, bara ett par hundra meter från Eskilstuna centralstation och Rinmansparken. I byggnaden återfinns Halitec, Fastighetsägarna MittNord och Eskilstuna Kommunfastigheter bedriver en barn & utbildningsverksamhet i lokalerna. I området kring fastigheten finns all tänkbar service och två kvarter nordost ligger shoppingcentret Smedjan som erbjuder både butiker, restauranger och bank. Fastigheten uppfördes i början på 1900-talet av Aktiebolaget Eskilstunamagasinet som hade vuxit ur sina tidigare lokaler på Rademachergatan. Fastigheten blev ett handelshus som inrymde kontors- och lagerlokaler där företaget kunde utvecklas i snabb takt. AB Eskilstunamagasinet var på den här tiden en viktig del av Eskilstuna då de samarbetade med många lokala fabriker och var ett högt uppskattat bolag av järnhandlare runtomkring i landet. På tomten finns även en byggnad som uppfördes 1836 till en smedja men som senare kom att bli ett stål- och järnlager.

Vattenpasset 3

Utbildningslokaler Kontorslokaler Tegelfastighet Industribyggnad Historisk fastighet Lokaler med centralt läge

Kontakt

Ladingen
Telefon 08-20 30 80

Serviceanmälan

Telefon 020-400 000


Hållbarhet

På Ladingen lägger vi mycket energi på miljö och hållbarhet. Vi arbetar dagligen för att sänka energiförbrukningen i våra fastigheter samtidigt som vi uppmuntrar och tipsar våra hyresgäster om hur de själva kan spara energi i sina lokaler. En stor del av vårt hållbarhetsarbete ligger i våra lokalanpassningar där vi ofta investerar i energieffektiva lösningar och arbetar med återanvändning för att ge nytt liv till lokalernas inredning.

Eftersom vardagliga rutiner gör stor skillnad på miljön skapar vi också förutsättningar så hyresgästerna kan ta miljövänligare beslut. Vi arbetar löpande med våra sorteringsrum så avfallshanteringen kan skötas enkelt och vi monterar cykelställ och laddstolpar i direkt anslutning till fastigheterna för att uppmuntra till miljövänligare transporter. Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hitta tips på vad du själv kan göra för att bidra till en bättre miljö kan du besöka Gröna Smeden där vi samlat alla tips på ett ställe.


En i familjen

Som hyresgäst hos Ladingen är du en i familjen. Vi är ett familjeägt fastighetsbolag som lägger stor vikt på nära relationer med våra hyresgäster. På vår sida Familjen som vi snart släpper samlar vi allt som rör dig som hyresgäst där du kan hålla dig uppdaterad om vad vi pysslar med på Ladingen. Har du redan nu en fråga som som rör din hyreslokal kan du enkelt kontakta oss på serviceanmälan 020-400 000.


Projekt