Nova Training Center

Eskilsgatan 20

I februari 2019 flyttade Nova Training Center in i fastigheten Smedjan 1 efter att lokalerna genomgått en renovering och anpassning efter deras behov. En tidigare garageinfart blev istället en ny välkomnande entré med glaspartier för gymets medlemmar. De redan befintliga omklädningsrummen fräschades upp samtidigt som bastun som också fanns där sedan tidigare totalrenoverades.

Eftersom energieffektivisering är en viktig fråga för oss på Ladingen bytte vi i samband med renoveringen samtliga fönster, installerade ny ventilation och bytte ut all belysning mot energisnål och dimbar LED. Samtidigt byggde vi även in automatiserade lösningar för övervakning av temperaturen.

För Nova Training Center var lokalen ett självklart val tack vare dess läge på Söder med omkringliggande bostadsområden och närheten till Eskilstuna centrum, men inte minst för att lokalen redan från början anpassad för att bedriva gymverksamhet, då Power Gym tidigare huserat i lokalerna.

Från början var fastigheten Smedjan 1 en fabrikslokal som har byggts om och anpassats i omgångar redan från 20-talet. Under åren som passerat har det varit allt från livsmedelsbutiker till tryckerier i lokalerna som idag inrymmer Nova Training Center som förutom gym även erbjuder gruppträning och yoga.

I fastigheten Smedjan 1 som i folkmun kallas ”Söderhuset” huserar även företagen Lets move, Distriktsveterinärerna Eskilstuna, Best bemanning, Bring Citymail, Geo info och Ung stöd i Mälardalen.

Gym

Nova Training Center
Nova Training Center
Nova Training Center

Ladingen skapar bättre lokaler att trivas i för hyresgäster, deras medarbetare och kunder.