Le Croissant

Kungsgatan 66

Le Croissant har länge gått att finna i köpcentret 21:an i Eskilstuna. Året 2020 förde med sig många förändringar som gjorde att de var i behov av nya lokaler. Dessa kom att bli i fastigheten Valpen 2 på Kungsgatan 66, vägg i vägg med Biostaden. Detta blev ett naturligt steg i deras satsning, då man sedan tidigare samarbetat med Svenska Bio på andra platser i Sverige.

Lokalen som långt tidigare använts som fabrik-, lager- och butiksyta genomgick en större renovering och lokalanpassning innan Le Croissant flyttade in. Två stora pardörrar i glas har monterats för att kunna öppna upp för Biostaden besökare samt skapa en fin bistrokänsla från biografens sida. Dessa har skapat ett luftigt intryck och släpper in mycket ljus i lokalen, som annars går i mörka toner. Väggarna har målats om och några få, utvalda väggar har tapetserats med dekorativa mönster. Ett nytt, modernt kök byggdes tillsammans med modern energisnål köksutrustning samt en kafferost, där hyresgästen rostar sina egna kaffebönor.

Direkt när du kliver in i lokalen börjar upplevelsen, där du i tankar och känsla inte längre är kvar i Eskilstuna utan att har tagit en tidsresa och klivit rakt in i en fransk bistro. Doften från de nyrostade kaffebönorna, den unika inredningen med kristallkronor, gardiner och mässingsdetaljerna skapar en spännande plats och går i fin kontrast till resten av lokalen. Modernt möter klassiskt. Att grundaren av företaget har en kärlek till Paris och passion för mat och kaffe, är tydligt.

I samband med renoveringen passade vi på att tilläggsisolera tak, samt att installera ett modernt och energieffektivt ventilationssystem för att sänka energiförbrukningen.

I maj 2021 flyttade Le Croissant in i lokalen som är 300 kvadratmeter, och som kom att bli den största de haft sedan kafékedjan grundades 1984. Att vi har Sveriges äldsta kafékedja som hyresgäst är för oss, väldigt roligt. Men inte minst ett bra komplement till området, då Le Croissant och Svenska Bio tillsammans har givit Eskilstuna en unik plats, där Frankrike möter Hollywood.

Restauranger

Café

Le Croissant
Le Croissant
Le Croissant
Le Croissant
Le Croissant
Le Croissant

Ladingen skapar bättre lokaler att trivas i för hyresgäster, deras medarbetare och kunder.